Äntligen sportlov!

Nu är det äntligen dags för sportlov! För er som inte sticker iväg till något fjäll kommer här lite kreativa förslag på vad ni kan hitta på, om ni nu (mot förmodan) inte skulle ha något att göra.

*Laga en 7-rätters middag(håller dig garanterat sysselsatt)
*Göra om i rummet (eller nån annans rum för den delen)
*Göra en monopolrunda (bör kanske sparas till påsklovet, men för den som inte är frusen av sig)
*Ha filmmarathon (aldrig fel om det är dåligt väder ute)
*Göra en musikvideo (låter rätt kul eller hur?)
*Sitta på en café en hel dag- smaka och betygsätta hela sortimentet (detta kräver dock god ekonomi)
*Sjunga "En elefant balanserade..." en hel dag och se hur många elefanter ni kommer upp till (Om ni absolut inte kommer på något att göra)



Simma Lungt!
FC TAN

Den bjuder vi på!

Här kommer en liten bild från julavslutningen 2007 där Malin och Sofia agerade konferencier!

image47

So long!
Fia

Återigen håltimme

Jaha, så var det dags igen då. Alltid lika charmigt med håltimme. Eller egentligen har vi inte håltimme, men vi har ingen lärarledd lektion, så det räknas som håltimme enligt FC-TANs filosofi. Tanken är att vi ska skriva dikter. Ingen utav oss är på riktigt "poetrymode" så det kommer nog inte hända den här timmen.. Det är kanske lite konstigt med tanke på att de två senaste svensklektionerna helt ägnats åt just diktskrivande. Kanske är vi mättade för tillfället..?
Eftersom det inte blir något diktförfattande nu kan vi ju bjuda på gårdagens fina påhitt- dikt som ord. 

Först måste vi beskriva uppgiften. 
Allas vår älskade John ritade upp fem stycken illustrationer: en termometer, en kyrka, en strand med parasoll och ett flygplan. Någon som kan hitta en gemensam nämnare?
Till dessa ord skulle vi skriva fem stycken associationer. Sofia och Malin arbetade flitigt och kom på  dessa:

Termometer:
Feber
Sjuk
Kvicksilver
Influensa
Sprängs

Kyrka:
Martin Luther
Begravning
Skolavslutning
Medeltiden
Orgel

Strand:           
Rhodos
Höga Vågor    

image46
Glass
Vindsurfare
Solskyddsfaktor 40 (Sofia)
Hajar

Flygplan:
Kap Verde
Störta
Flygplansmat
Trångt
Fastspänd

Alla i klassen hade till sist kommit på fem ord till varje illustration. Dessa skrevs upp på tavlan. Nästa steg var att sätta ihop olika ord till (fram tills nu) icke existerande ord. Resultat?

- 10.000metersklubbensvett
- Zombiebröllop
- Jesuspizza
- Flytandealvedonsommar
- Drinkbröllop
- Analgemenskap

Av dessa, plus lite lånade ord av andra, skrevs en dikt av ett slag ni aldrig tidigare skådat. Har ni tur kanske även den publiceras...

   

Hallådärköpblåbär!

Nu är det såhär att vi i Fc Tan hade ett superkort möte på John's lektion idag och vi har bestämt att vi måste komma igång med bloggen igen! Eller hur? (Man kan nog inte ens kalla det för ett "möte")

Snart är det Sportlov och jag tror nog att det inte bara är jag som ser fram emot det. Ska bli skönt med lov och sovmorgon. För övrigt händer det inte så mycket i skolan i alla fall, förutom att vi har John så in i helvete mycket! Sammanlagt är det 8 lektioner i veckan, alltså ungefär 8 h 20 min.
Sp3e tycker om John, vi får skriva dikter och gå på promenader på hans lektioner. Hitta på nya ord som får oss att skratta ihjäl oss. (återkommer till det)

Våren har börjat visa sina härliga tecken, snödroppar, krokusar och vårsol.. ojojoj blir man inte glad? Nu börjar man längta efter fotboll och allsvenskan och Söderstadion. Ska bli intressant med Rami, eller hur Malin?

Måste bara berätta om ett förslag till den eventuella banderollen som ska hänga på vårt flak:

Sp3e -Incest är bäst familjefest! 

Det stämmer så bra, men varför?


image45

Hörs!
Fia

Visdom àla Skåne

"Full fart handgranat!"

"Beep Beep I'm a jeep!"

Malin och Saskia har sällan skrattat så mycket. Tänka sig vad en skåning som besöker huvudstaden för första gången kan erbjuda!


Eko, hallå?

Det ekar här på bloggen, inget händer och tiden går.
Nu har iaf jag kommit hem från de sydligare bredgraderna. Kap Verde var en upplevelse och det var varmt, varmt som bara den. Hur som helst var resan bra och Pappa nöjd med 50-års presenten.

Fc Tan mår bra i övrigt, vi besökte Muf's lokaler här i veckan som gick och träffade trevliga Gustaf(v?). Men han lysckades dock inte värva oss som medlemmar, ack vad synd!

Måste bara berätta om en liten händelse som inträffade idag på tuben hem.
Jag sitter där glad och frisk med The Killers i öronen och tittar ut genom fönstret. Framför mig sitter en medelålders kvinna, blek, trött och hängig. Helt plötsligt HOSTAR hon mig i ansiktet, RAKT I FEJJAN! *Ursäkta* tänker jag. Sen när, säg mig NÄR hostar man varandra i ansiktet. Jag hoppas för allt i världen att jag inte har blivit smittad av det nu hon kanske bär runt på, antagligen en förkylning eller i värsta fall influensa. Bättre blir det inte när jag ser att hon kastar City-tidningen på golvet, rakt på golvet. Vad hände med miljötänkandet? När jag kliver av blänger jag argt på henne, tar upp tidningen och lägger den i återvinningen på vägen ut genom spärrarna. Hoppas hon blir friskt illa kvickt så att fler slipper bli hostade i ansiktet. Håll för munnen!


So long suckers, see you when you see me!
Sofia

RSS 2.0